Spijkers met koppen.               1

Bericht van de Bouwcommissie Open Hof.

Op 18 maart 2009 was het dan zover. Na alle spanningen en inspanningen met betrekking tot de besluitvorming in de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Kerk van Rotterdam Noordrand en de juiste vorm van de Bisschoppelijke Machtiging kon de ondertekening van de Overeenkomst tussen de Gezamenlijke Kerken van Open Hof en de projectontwikkelaar Leyten Bouwplanontwikkeling plaats vinden. Dit was een moment van ontspanning. Nadat namens de PKN door de heren Lameris en Burgers en namens het RK vicariaat Ommoord-Zevenkamp pastor Duijnstee en de heer Timmers en namens Leyten en Bouwplanontwikkeling de heer Aartse  de handtekeningen waren gezet was het tijd om een dronk uit te brengen op de voorspoedige realisering van het nieuwe kerkgebouw.

Hiermee is een proces van bijna 11 jaar afgesloten, wat betreft de voorbereidingen en het definitieve plan tot realisatie.

 

 

Afspraken.

Maar de bouwcommissie kan niet stil zitten. Op woensdag 8 april j.l. Is de eerste bespreking geweest met de heer Van Lubeck, directievoerder van het project Hesseplaats,  van Leyten Bouwontwikkeling om een aantal afspraken te maken.

1.     In de week na afloop van de bazaar, dus na 20 april zal een start gemaakt worden met de aanpassing van het huidige kerkgebouw t.b.v. de bouw van de woontoren. Ook zal de rest van het plein bouwrijp worden gemaakt.

2.     In de maanden april en mei worden alle tekeningen bekeken en zal worden gezocht naar zogenaamde “open eindjes”, die nog moeten worden uitgewisseld, vastgesteld en uitgewerkt.

3.     Er zal regelmatig overleg zijn tussen de “opdrachtgever”, Leyten, en de “gebruiker”, de gezamenlijke kerken.

4.     Planning (onder voorbehoud):
a.  op 1 juni a.s. moeten de bouwkundige en constructieve tekeningen vast liggen en voor 100% definitief zijn.
b.  In juni starten de voorbereidingen van de bouwactiviteiten van de woontoren en de uitbreiding van het winkelcentrum.
c.   Na half augustus zullen de voorbereidingen starten voor de bouw van de nieuwe kerk.  Achter de nieuwe sportschool zullen de keten van de aannemers van de kerk en van de woontoren komen te staan.

5.     Als alles goed gaat zal omstreeks 1 september  2009  de eerste paal de grond in kunnen gaan. Daarna moeten we rekening houden met ± 18 maanden bouwtijd. Dat betekent dat rond het einde van 2010 en het eerste kwartaal van 2011 de nieuwe kerk in gebruik zou kunnen worden genomen.

6.     Er zullen nog vele onderwerpen aandacht vragen van de Bouwcommissie, zoals de verhuizing van het orgel, het uiteindelijke ontwerp en plaatsing van de  glas-in-loodramen, de klokkentoren en nog vele andere zaken, die geregeld moeten worden. Er moet bv.  een gasleiding worden verplaatst. Dat kan alleen in de zomer, wanneer de verwarming even niet hoeft te branden.

 

Er valt dus nog heel wat te doen, maar het begin is er en we weten wat we doen moeten. Dus kijken we vooruit en we realiseren ons ook dat niet alles tegelijk hoeft. We houden u op de hoogte!                                                                    

Namens de Bouwcommissie

Henk Lengkeek (secretaris)

 

Regelmatig vindt u bij dit plaatje op de home-page het laatste nieuws.

 

 

 

Week 16

 

Let op het weeknummer!